Roumain

Roumain

Fondata in 1983 de catre cei care cu doi ani inainte initiasera pentru prima data in Franta si Europa un invatamint universitar de medicina a catastrofelor, Societatea Franceza de Medicina a Catastrofelor ( SFMC ) are drept obiectiv sa reuneasca in cadrul unei societati savante pe toti cei care sint implicati in preventia si gestiunea catastrofelor: prima linie medicala de urgenta, responsabilii administrativi si tehnici, materiale si infrastructuri necesare.

De mai bine de 25 de ani, pe baza lucrarilor, colocviilor si reuniunilor care au dat ocazia schimburilor de experienta si imparatasirea technicilor aplicate, SFMC a permis implementarea conceptului de medicina a catastrofelor in Franta si in strainatate.

SFMC are actual aproape 700 de membrii titulari francezi si straini : medici, personal paramedical, farmacisti, veterinari, personal implicat in serviciile de salvare, administratori ai sistemului sanitar, oameni din diverse colectivitati, responsabili ai serviciului de securitate si preventie, membrii ai diverselor asociatii. Societatea are o optica internationala si admite membrii straini.